Sarah Bernhardt kager


Sprøde og cremede Sarah Bernhardt kager

  • 250g piskefløde
  • 75g god økologisk mørk chokolade (kan også være lys eller hvid)
  • 1 pose makroner (ca. 25 stk)
  • 400g mørk chokolade til at overtrække kagerne med (eller lys)

Kog piskepløden op. Tilsæt chokoladen under omrøring og kog blandingen op igen. Sørg for at chokoladen er helt smeltet. Sæt cremen på køl i 12 timer.

Læg makronerne med bunden (den flade side) op af på en plade med bagepapir. Pisk den nedkølede creme stiv. Pas på, det går stærkt. Piskes der for meget gryner det. Smør massen på hver af makronerne med en dejskraber eller spatel, så det danner en top. Sæt kagerne på køl i 1 time eller i fryseren i 10 min, så cremen sætter sig. Smelt chokoladen over et vandbad og dyp kagerne heri. Kagerne skal være helt kolde, så så lidt som muligt af cremen smelter ned i chokoladen. Lad dem tørre og opbevar dem fx i kagedåser på køl eller frys.

Holder min. 5 dage på køl. Kagerne kan sagtens fryses ned, men er ikke helt så knasende som hvis de var på køl.

Tags: , , , , , , , , , ,