Squashkage
Krydret squashkage
- 500 g squash
- 2 dl olie (f.eks rapsolie)
- 3 æg
- 150 g sukker
- 50 g honning
- 350 g mel
- 2,5 tsk bagepulver
- 1 stk salt
- 3 tsk kanel
- 2 tsk nelliker, stødt
- 2 tsk ingefær
- 1 tsk kardemomme
- evt tahin
Bland mel, bagepulver og krydderier i en skål. Pisk æg og sukker luftigt i en skål for sig. Hæld det over i skålen med tørre ingredienser og tilsæt olie og honning. Riv squash på et rivejern og hæld det i skålen. Rør det hele godt sammen. Smør 2 rugbrødsforme og bag kagen i ca 40 min ved 200°. Kagen kan også bages i en springform, hvor den skal have ca 55 min. Tjek om den er færdig ved at stikke en strikkepind eller spids kniv i kagen. Hvis dejen ikke hænger ved kniven, er kagen færdig.