Lasagne


Lasagne med oksekød, rødbede og gulerod

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 groftrevet gulerod
  • 1 rødbede hakket i små tern
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • chili
  • oregano, timian, salt, peber, stødt koriander, spidskommen
  • 1 knivspids kanel
  • 2 dl vand
  • lasagneplader
  • lidt rasp

Bechamelsauce:

  • 30 g smør
  • 3 1/2 spsk mel
  • 1/2 l lun mælk
  • salt, peber, revet muskatnød
  • 40 g revet parmesan (eller mozzarella)

Steg rødløg og hvidløg blanke og tilsæt kødet. Når det er brunet, tilsættes krydderier, rødbede, gulerod og chili. Lad retten simre i min. 30 min og tilsæt vand og frisk basilikum.

Sæt en gryde frem til bechamelsaucen. Smelt smørret. Tilsæt mel og derefter mælk lidt efter lidt med varmen på lidt under middel. Rør grundigt rundt i gryden imens. Kom salt, peber, revet muskatnød og ost i. Lad den simre i et par min.

Find 1 stort eller 2 små høje ildfaste fade. Smør det og læg skiftevis kødsauce, lasagneplader og bechamelsauce i lag i formen. Slut af med et lag bechamelsauce og drys et tyndt lag rasp over.

Bages midt i ovnen ved 190° i ca. 40 min.

Tags: , , , , , , , , , ,