Falafel


Nem falafel

  • 300 g kikærter
  • 1 æg
  • 30 g mel
  • salt, peber, gurkemeje, spidskommen, stødt koriander
  • 2 fed hvidløg
  • en lille håndfuld frisk koriander
  • evt en lille håndfuld persille
  • 1 spsk tahin
  • 1/2 dl vand
  • neutral rapsolie til stegning

Læg kikærter i blød i et døgn. Kog dem i en time, si vandet fra og blend dem. Tilsæt resten af ingredienserne og blend det hele. Det skal have en konsistens som grov kartoffelmos. hæld olie på en pande og varm den godt op. Der skal bruges en del olie, ca en halv dl. Lav klatter af dej med to skeer og steg dem på panden til de er sprøde og lysebrune. Lad den færdige falafel køle af på et stykke køkkenrulle, for at komme af med den overskyende olie.

Tags: , , , , , , , , , , ,