Kanelsnegle

kanelsnegle
Sprøde kanelsnegle

  • 350 g mel
  • 1/2 dl mælk
  • 1 æg
  • 2 spk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 60 g smør
  • 25 g gær
  • 1 knivspids kanel
  • 1 knivspids kardemomme

Kanelsmør:

  • 50 g smør
  • 70 g rørsukker
  • 1/2 spsk kanel

Smelt smøret, tag gryden af varmen og rør mælken deri. Rør gæren ud i gryden og hæld det i en skål. Tilsæt salt, sukker, kanel, kardemomme og æg og rør pisk. Hæld melet i og ælt dejen igennem. Tænd ovnen på 200°. Del den i 2 og rul dem ud på bordet  i 1/2-1 cm tykkelse. Bland ingredienserne til kanelsmør i en skål og rør ikke for længe i det. Fordel kanelsmørret jævnt på den udrullede dej, men lad kanten på den ene langside være ren uden kanelsmør 1-2 cm ned. Rul den sammen som en roulade og lad den bare kant uden kanelsmør være yderst, så den kan bruges til at lukke hver kanelsnegl af ved at folde den sidste snip ind under sneglen. Dette gør at de ikke lukker sig op under bagning. Fordel kanelsneglene på 2-3 bageplader og lad dem hæve i min 15 min. Bag dem hver midt i ovnen i 12-14 min. Lad dem køle lidt af på en bagerist før servering.