Jordskok og svampe suppe


Jordskok og svampe suppe

  • 300 g jordskokker
  • 100 g svampe, smagfulde evt. friskplukkede rørhatte
  • 100 g kartofler
  • 1 fed hvidløg
  • en god håndfuld frisk timian
  • et par kviste rosmarin
  • evt. grøn chili
  • salt, peber

Kog kartoflerne i 5 min i 1 L vand og tilsæt derefter jordskokerne. Lad det hele koge videre i 10 min. Skær svampene i mindre stykker og steg dem i lidt smør sammen med hvidløg, rosmarin og timian. Bland det i gryden med kartofler og jordskokker og tilsæt salt og peber. Lad det stå på svag varme i 5 min. Hæld vandet fra, men gem det i en skål for sig. Blend grøntsager og krydderurter og tilsæt derefter kogevandet lidt efter lidt til det får en passende konsistens. Er der ikke nok væske, så tilsæt lidt vand. Lav den helere lidt for tynd end lidt for tyk, da lidt af væsken stadig fordamper. Nyd suppen med et groft brød og evt lidt pesto.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,