Gulerodskage
Gulerodskage med glasur
- 200g blødt smør (eller 100g smør, 50g rapsolie)
- 180g brun farin
- 3 æg
- 150g hvedemel
- 50g rugmel
- 2 tsk stødt kanel
- 1/2 tsk kardemomme
- 1 knivspids revet muskatnød
- 2 tsk bagepulver
- 5 fintrevne gulerødder/2 squash (ca. 340 g)
- 75g finthakkede mandler
- 1 dl hakkede rosiner
- 200g flødeost
- 2 spsk vand
- 50g flormelis
- 2 tsk citronsaft fra øko citron
- 1 tsk fintrevet citronskal fra øko citron
Pisk smør, farin og æg godt sammen. Bland hvedemel, rugmel, kanel, kardemomme og bagepulver og vend det i smørblandingen. Tilsæt gulerødder, mandler og rosiner. Fordel dejen i en smurt form og bag i en time ved 175°
Glasur:
Rør flødeosten sammen med vand, flormelis og citronskal og saft. Når kagen er helt kold smøres glasuren på og stilles et køligt sted indtil servering.