Gulerodskage


Gulerodskage med glasur

  • 200g blødt smør (eller 100g smør, 50g rapsolie)
  • 180g brun farin
  • 3 æg
  • 150g hvedemel
  • 50g rugmel
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1 knivspids revet muskatnød
  • 2 tsk bagepulver
  • 5 fintrevne gulerødder/2 squash (ca. 340 g)
  • 75g finthakkede mandler
  • 1 dl hakkede rosiner
  • 200g flødeost
  • 2 spsk vand
  • 50g flormelis
  • 2 tsk citronsaft fra øko citron
  • 1 tsk fintrevet citronskal fra øko citron

Pisk smør, farin og æg godt sammen. Bland hvedemel, rugmel, kanel, kardemomme og bagepulver og vend det i smørblandingen. Tilsæt gulerødder, mandler og rosiner. Fordel dejen i en smurt form og bag i en time ved 175°

Glasur:
Rør flødeosten sammen med vand, flormelis og citronskal og saft. Når kagen er helt kold smøres glasuren på og stilles et køligt sted indtil servering.

Tags: , , , ,