Brombærtærte


Hurtig brombærtærte

  • 80 g blødt smør
  • 130 g rørsukker
  • 1 æg
  • 130 g hvedemel
  • 1 1/2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 220 g friske brombær/ afdryppede fra frost
  • 1 knivspids salt

Pisk det bløde smør og sukker godt sammen til en tyk og cremet masse. Kom ægget i og pisk i et par min. Tilsæt mel, salt, bagepulver og vaniljesukker og pisk det hele godt sammen. Smør en tærteform og brug en dejskraber til at smøre lidt over halvdelen af den bløde dej ud i formen med. Smør den også lidt op af siderne. Det lyder måske lidt mærkeligt, men det er ikke så svært og det giver et godt resultat. Fordel bærrene på tærten og læg resten af dejen ovenpå bærrene i klatter, let fordelt. Det er lidt svært at få dejen til at sidde fast pga saften fra bærrene, så brug evt en ske til at skrabe af med. Det behøver ikke at se kønt ud nu, det kommer helt af sig selv når den bages.

Bag tærten midt i ovnen ved 200° i 30 min.

Man kan også bruge jordbær, hindbær, blåbær eller æbler. Bruger man mere syrlige bær som solbær eller en bærblanding, så drys 2 skefulde sukker over, for at søde dem lidt. Bruges der frostbær, så læg dem først til afdrypning i en si og er bærrene meget saftige, så drys evt lidt sukker over for at opsuge lidt af væsken.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,