Æble/blomme marmelade


Let krydret marmelade med æbler og blommer

  • 500g æbler, rensede
  • 600g blommer, udstenede
  • 1dl vand
  • 1/2 citron (saft og citronskal)
  • 150g sukker
  • 1 knivspids kanel
  • 1 knivspids salt
  • ingefær

Æblerne skæres i mindre stykker og koges ved svag varme med vandet i 15 min. Blommerne skæres i kvarte og tilsættes. Kog i 5 min. Tilsæt citron, sukker, kanel, salt og ingefær og kog i endnu 5 min, stadig ved svag varme, så det lige akkurat simrer lidt. Tag gryden af varmen og si saften fra, men gem den til senere. Blend frugtmosen lidt og tilsæt frugtvæsken lidt efter lidt, til den ønskede konsistens opnås. Halvdelen af saften plejer at passe, men det kommer lidt an på blommer og æblernes konsistens.
Er der lidt saft tilovers kan man tilsætte citron og vand og drikke det som saftevand.

Tags: , , , , , , , , , , , ,