Blommechutney
Krydret blommechutney
- 200 g tomater
- 2 små rødløg
- 300 g blommer, udstenet
- lidt chili
- 1 tsk kanel
- 3 cm ingefær
- 1 dl eddike
- 1 fed hvidløg
- evt 3 stjerneanis
- 1 tsk stødt koriander
- 1 spsk honning
- en god knivspids stødt nelliker
- 1 1/2 tsk salt
- 1 tsk hele peberkorn
- 1 tsk revet øko citronskal
Hak tomater, blommer og rødløg i grove stykker og læg dem i en gryde sat på middel varme. Bland resten af ingredienserne i, undtagen eddike, og lad gryden stå og småsimre uden låg i 30 min. bland eddiken i og lad det stå og simre videre for svag varme i 1 time. Hæld ca. 1 dl af væsken fra, så det får en konsistens som marmelade og mos eller blend det hele let. Brug evt. den overskyende væske i sovs eller suppe. Hæld chutney’en på 2-3 rengjorte glas. Atamon kan tilsættes for længere holdbarhed.