Blommechutney


Krydret blommechutney

  • 200 g tomater
  • 2 små rødløg
  • 300 g blommer, udstenet
  • lidt chili
  • 1 tsk kanel
  • 3 cm ingefær
  • 1 dl eddike
  • 1 fed hvidløg
  • evt 3 stjerneanis
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 spsk honning
  • en god knivspids stødt nelliker
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk hele peberkorn
  • 1 tsk revet øko citronskal

Hak tomater, blommer og rødløg i grove stykker og læg dem i en gryde sat på middel varme. Bland resten af ingredienserne i, undtagen eddike, og lad gryden stå og småsimre uden låg i 30 min. bland eddiken i og lad det stå og simre videre for svag varme i 1 time. Hæld ca. 1 dl af væsken fra, så det får en konsistens som marmelade og mos eller blend det hele let. Brug evt. den overskyende væske i sovs eller suppe. Hæld chutney’en på 2-3 rengjorte glas. Atamon kan tilsættes for længere holdbarhed.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,