Italiensk kylling med citron og rosmarin

Kyllinge -bryst, vinger eller lår

1/2 citron (eller 1 lille citron)

5-6 gulerødder

1 løg

1 kvist rosmarin, hakket

ca. 50 g smør

ca. 5 spsk. olivenolie

1 dl hvidvin / 1 tsk hvidvinseddike

1 fed hvidløg

salt, peber

Serveres med pasta, fx pastapenne

Tænd ovnen på 200 grader. Læg kyllingerne i et ildfast fad. Riv lidt citonskal over, gerne med et juliennejern og skær citronen i skiver på ca 1 cm. Skær løget i kvarte. Tilsæt resten af ingredienserne undtagen gulerødder og sæt retten i ovnen. Bag i ca. 45 min. Skær gulerødderne i skiver på ca. 2 cm. Efter 15 min. lægges gulerødderne ved. Retten kan portionanrettes i dybe tallerkener med pasta nederst, revede kyllingestykker og med resten over.