Bagt butternut squash
Butternut squash med rødløg og gulerødder
- 1 butternut squash
- 3 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 4 spsk rapsolie
- salt, peber
- soja
- rapsolie/olivenolie
- 1 spsk ristede sesamfrø
- 3 cm ingefær
- salt, peber
Varm ovnen til 220°. Skær skralden af squashen og skrab kernerne ud. Skær den i tern på 1×1 cm, skær gulerødder i skiver af 1 cm og skær rødløgene i mindre både. Fordel det hele på en bageplade og vend det i salt, peber og olie. Bag det i ovnen i ca. 15 min. Bland soja, lidt olie, ingefær, salt og peber og held det over de bagte rodfrugter og vend rundt i det. Rist sesamfrø gyldne på en pande og strø over lige før servering. Smager fantastisk som det er, men er også godt til kylling eller en god oksesteak.