Pizza



Italiensk pizza med sprød bund

  • 4 dl lunkent vand
  • 20g gær
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk olie
  • ca. 200g hvedemel
  • ca. 150g rugmel
  • tomatpure
  • basilikumpesto
  • 1/2 finthakket løg
  • 1 fed presset hvidløg
  • pepperoni/kartoffel
  • 2 tomater skåret i små tern
  • finthakket chili
  • frisk basilikum

Smuldrer gær i lunket vand og tilsæt olie, salt, rugmel og hvedemel. Lad dejen stå og hvile et lunt sted i 35 min. Hæld dejen ud på 2-3 bageplader med bagepapir, selvom den er lidt klistret. Drys hvedemel over og rul ud med en kagerulle til to store eller 3 små pizzaer. De skal være ca.1/2cm tykke. Smør tomatpure og pesto på. Drys løg, tomat, hvidløg, pepperoni/kartoffel og chili på og bag dem i ovnen i ca. 13min ved 200g. Drys med frisk basilikum før servering.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,