Pizza
Italiensk pizza med sprød bund
- 4 dl lunkent vand
- 20g gær
- 1/2 tsk salt
- 1 spsk olie
- ca. 200g hvedemel
- ca. 150g rugmel
- tomatpure
- basilikumpesto
- 1/2 finthakket løg
- 1 fed presset hvidløg
- pepperoni/kartoffel
- 2 tomater skåret i små tern
- finthakket chili
- frisk basilikum
Smuldrer gær i lunket vand og tilsæt olie, salt, rugmel og hvedemel. Lad dejen stå og hvile et lunt sted i 35 min. Hæld dejen ud på 2-3 bageplader med bagepapir, selvom den er lidt klistret. Drys hvedemel over og rul ud med en kagerulle til to store eller 3 små pizzaer. De skal være ca.1/2cm tykke. Smør tomatpure og pesto på. Drys løg, tomat, hvidløg, pepperoni/kartoffel og chili på og bag dem i ovnen i ca. 13min ved 200g. Drys med frisk basilikum før servering.