Æble/pære kage


Kage med årstidens pærer og æbler

  • 200 g blødt smør
  • 50 g neutral olie
  • 200 g rørsukker
  • 1 spsk honning
  • 3 æg
  • 250 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 æbler
  • 3 pærer
  • kanelsukker (3 tsk kanel og 4 spsk sukker)

Skær pærer- og æblehuse fra og skær frugten i mindre stykker af ca, 2×2 cm. Pisk smør og sukker grundigt sammen og tilsæt æggene et for et. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker i en skål for sig og vend det forsigtigt i smørblandingen. Smør en stor springform (28-32 cm) og hæld halvdelen af dejen i. Læg halvdelen af æbler- og pærerstykker overpå og drys med halvdelen af kanelsukkeret. Hæld så resten af dejen i, så resten af æbler og pærer og tilsidst resten af kanelsukkeret. Bag kagen i ca. en time ved 180°.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,