Æble/pære kage
Kage med årstidens pærer og æbler
- 200 g blødt smør
- 50 g neutral olie
- 200 g rørsukker
- 1 spsk honning
- 3 æg
- 250 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 4 æbler
- 3 pærer
- kanelsukker (3 tsk kanel og 4 spsk sukker)
Skær pærer- og æblehuse fra og skær frugten i mindre stykker af ca, 2×2 cm. Pisk smør og sukker grundigt sammen og tilsæt æggene et for et. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker i en skål for sig og vend det forsigtigt i smørblandingen. Smør en stor springform (28-32 cm) og hæld halvdelen af dejen i. Læg halvdelen af æbler- og pærerstykker overpå og drys med halvdelen af kanelsukkeret. Hæld så resten af dejen i, så resten af æbler og pærer og tilsidst resten af kanelsukkeret. Bag kagen i ca. en time ved 180°.