Mayonnaise


Hjemmelavet mayonniase

  • 2 æggeblommer (pastuserede eller helt friske øko)
  • rapsolie
  • 1 knivspids sennep
  • 1-2 tsk vand
  • 1/2 tsk eddike
  • salt

Sørg for at både olie og æggeblommer er stuetemperatur før du går igang. Pisk æggeblommerne med en håndmixer eller et piskeris. Tilsæt et par dråber olie og pisk godt til. Gentag dette et par gange, så du sikrer at olien ikke skiller fra æggeblommerne. Derefter kan man tilsætte lidt mere olie for hver gang. Jo mere olie der kommer i, jo tykkere bliver mayonnaisen. Bliver den for tyk, kan man fortynde den ved at piske en smule vand i uden problemer. Stop når det har fået den ønskede konsistens. Der skal ca. 1 dl olie til, men mere eller mindre kan også gøre det. Tilsæt sennep, eddike, vand og salt og rør det igennem en sidste gang. Prøv også den sydeuropæriske version aioli med krydderurter og hvidløg.

Tags: , , , , , , , , , ,